Ändra/lägga till semestermeddelande

Den med "Adminrättighet" loggar in på home.telekompaniet.se.

Gå till ”Växeltjänster” uppe i oranga listen:

Klicka på klockan under ert huvudnummer.

Klicka på det röda ”stängt” fältet så kan du här välja start och sluttid för meddelandet

Och spara

Sen klickar du på noten under stängd – rutan.

Där kan du välja vad som ska hända när det är stängt. – ”Spela upp ett ljud och lägg på” är väl ett bra alternativ.

Klicka sen på ”hantera ljud” – ”skapa nytt ljud”

I rutan kan du ange namn, ex. ”Semesterljudfil”

Under beskrivning brukar jag skriva hela manuset som jag ska läsa in

Sen klickar du på ”skapa ljud” i blå rutan

Då kommer ljudfilens namn upp under ljudhanteringen, (i det här exemplet heter ljudfilen Akut) när du lägger musen över så visar sig 2 ikoner, en med ett raderarkryss och den andra med en penna, klicka på pennan.

Ny rutan visar i botten texten ” Du kan när som helst ringa 0770-339923 och ange ljudnummer xxxxxx för att spela”

Det gör du och när allt låter som det ska så är det bara att spara.

Vips och du har kvalificerat in dig som telefonväxelprogrammerare och kan ta en välbehövlig semester

Strular det så vet du vad du ska göra (Ring kundtjänst 08 58777000)