Varför blir min månadskostnad inte lägre när grannarna också väljer fiber från Telekompaniet?

Den första som ansluter sig på en adress får välja mellan följande hastigheter:

fiber 200 mbit
fiber 500 mbit
fiber 1 000 mbit
fiber 10 000 mbit

Om sedan fler vill ansluta sig så kan de även välja mellan dessa hastigheter:
fiber 10-100 mbit (dynamiska ip-adresser)
fiber 100 mbit

Efter 36 månader så kan även den första som valde en hög hastighet nedgradera sig.

Det är så vi har valt att sätta villkoren för att finansiera de kostnader som det innebär att etablera sig i en fastighet. Både vad gäller indragning av fiber i fastigheten men också utrustning som vi behöver bekosta i fastigheten (dvs. inte i er lokal)

Sen är det även en (i sammanhanget mindre) kostnad även för att dra in fibern från fastigheten till er lokal och även lämna utrustning där som vi monitorerar 24 timmar om dygnet alla 365 dagar om året för att kunna larma dig om något avbrott sker av ex. strömmen i lokalen eller fastigheten. Den tjänsten och utrustningen lämnar vi bara hos kund vid 200 mbit och uppåt. Så det är inte bara hastighet man får när man betalar mer.

När man väljer 200 mbit och uppåt så får ni dessutom dubbla förbindelser, en på 200 mb mot internet och en separat på 1000 mb till en serverhall där ni kan aktivera fysiska eller virtuella servrar. Branschstandard är att två förbindelser kostar dubbelt så mycket som en, men inte hos oss.