Jag vill ha autosvar på en gemensam brevlåda eller distributionslista

Vår Exchange Online har tre olika brevlådetyper
  • Distributionslista
  • Delad brevlåda
  • Egen brevlåda
Distributionslista (gratis)
Ex. info@foretaget.se som ska skickas ut till flera personer. Alla som får mailen väljer sedan själva om det är något att spara eller kasta. Distributionslistan skickar alltså vidare alla mailen som separata mail och har därmed ingen "egen" brevlåda och kan därför inte ha några inställningar i sig och därmed inte heller ge autosvar.

Delad brevlåda (gratis)
Ex. salj@foretaget.se som kan läsas av flera personer. Men det är en extra brevlåda utöver sin egen inkorg. Det innebär att om en person läser ett mail så ser alla andra att det är läst och om någon tar bort ett mail så försvinner det för alla som ser den inkorgen. En delad brevlåda har lika stor utrymmeskapacitet som era personliga brevlådor. Eftersom att det är en egen inkorg går det också att sätta inställningar och regler för den. Det är dock inte lika enkelt som på sin egna utan powershell måste användas för att koda reglerna.

Egen brevlåda
Ja, här finns nästan inga begränsningar. Och allt är användarvänligt. Om ni ändå undrar hur ni ska göra något så är det bara att höra av er så guidar vi er.