Kalenderkoppling

Med kalenderintegration kan du låta din kalender styra vilken profil som skall vara aktiv för din anknytning. När du lägger in ett möte via din dator eller din smartphone kommer din anknytning automatisk ställas om och du riskerar inte att bli störd.

För att aktivera en profil vid en kalenderhändelse krävs att du någonstans i kalenderns fält för anteckningar eller ämne skriver ”status:[profilnamn]”. Profilnamnet är alltså namnet på profilen t ex Lunch. För att aktivera mötesprofilen under en kalenderhändelse skriver man således “status:möte" eller "status:2".

För att vi skall kunna styra din anknytning behöver vi få tillgång till din kalender.

Om du har en kalender som kan göras tillgänglig på en publik länk på internet är detta det smidigaste sättet. Vi får då tillgång till dina ändringar oavsett om du ändrat från din dator i till exempel Outlook, på webben eller direkt i din smartphone.

Steg 1 - Logga in i Office 365 i din webbläsare. Gå in i din kalendervy, högerklicka på önskad kalender och välj “behörigheter…”. Välj att “all information” ska delas och spara.

Steg 2 - Högerklicka ännu en gång på kalendern och välj behörigheter. Högerklicka på “Prenumerera på kalender” och kopiera länkadressen.

Steg 3 - Logga in på home.telekompaniet.se, välj att aktivera kalenderstyrning och klistra in din länk i fältet. Observera att endast kalenderhändelser där kommandot för att aktivera en profil har angetts syns i din Telekompaniet-kalender.

Har du ej rättigheter att dela din kalender eller inte har Office365. Kontakta oss så hjälper vi dig.

Det går även att göra med andra kalendrar som gmail och exchange 2010 och 2013:

Steg 1 - Inloggad i Outlook-klienten eller Outlook Web App (OWA) klickar du in på din kalendervy. Högerklicka på önskad kalender och välj dela samt “Publicera den här kalendern…”

Steg 2 - Välj ”starta publicering” längst ner till höger på sidan och kopiera sedan länken under ”Länk för att prenumerera på den här kalendern:”.