HUR GÖR MAN WEBMÖTEN i Office365?

Proffsiga videoträffar är överlägsna.

SKYPE och Teams är 2 Microsofttjänster som för oss Office365 användare är alldeles för lite använda. Man träffas öga mot öga och kan gå igenom sina agendor med samma resultat utan att man behöver resa.

Vad behövs?

Inget extra, bara Office 365, datorns webbkamera och ett headset

Gör så här:

- Ställ in headsettet så du får ljud i öronen och micken funkar, det görs i Win10 genom att högerklicka på startknappen och välja ljud och klicka på "ditt headset". När det funkar,...
- Loggar du in på office.com och letar upp Teams och/SKYPE, tar hem apparna. Utforska dessa med någon kollega och lek lite tills ni vet hur Ni startar, visar er själva och era skrivbord i bild.
- Förbered en agenda, öva på ett leende, kamma er i håret, boka webmöten och kör hårt. Den som fått smak för detta vill göra det om och om igen.

Det funkar naturligtvis även utan headset, som bilden visar, så länge inte ljudet från mötet stör någon rumsgranne.

Om ni vill ha hjälp kan vi väl sätta upp ett möte så Ni vet att det funkar. Sök upp mig på bjorn.stroberg@telekompaniet.se, annars prova med någon annan Telekompis, med någon ni känner (bättre?) fornamn.efternamn@telekompaniet.se.