RINGA "GRATIS" VIA TELEKOMPANIET - APPEN

När Ni kommer till nytt land så får Ni ett SMS med "Telia" som avsändare där det tydligt står vad tillkommande roamingavgift är utöver det avtal Ni har med oss i Sverige.

Tycker ni inte att det är värt att ringa eller mobilsurfa så lämna mobilen på rummet och fira semestern med er familj och vänner.

För er som handlar med och är i utomeuropeiska länder är det ju inte lika enkelt att undvika telefonen så då är det bara att acceptera roamingavgifter.

Men, Ni ska få 2 snabba tips hur Ni kan ringa o surfa billigare:

1. Lär känna och besök platser där det finns ett bra internet och se till att ha automatinloggning när Ni kommer i närheten, och uppdatera telefonen då. stänga av Roaming i telefonen *

2. När Ni besöker Wifi, så passa på att ringa genom att öppnaTelekompaniet-appen sök upp personen Ni ska ringa och tryck på luren och välj, "Ring genom VoIP" då ringer Ni över IP, utan roamingavgift

Har Ni inte appen,  så tankar du ner den från Google Play eller Appstore och loggar in med dina personliga uppgifter, i god tid innan du åker hemifrån.

* Skulle det vara så att du inte stänger av appen så kommer du att spärras efter du förbrukat surf för 50€

Vi erbjuder ju fri roaming inom EU, men skulle du turista i Moldavien, Långtbortistan eller annat, så kostar ju roamingen fortfarande, och det mycket.

Det kan även vara att du vill komma åt de förnämliga tjänster som ditt företagsabonnemang erbjuder, såsom statusindikeringen, eller vilket nummer du vill visa då du ringer. (Personligen väljer jag att visa 08-58777077 alltid när jag ringer ifrån hellre än +46 70 656 78 77, sen om jag är i Arvika eller Afrika så är det första numret mitt..)

Så, om du laddar upp Telekompaniet-appen och loggar in sedan ringer samtalen från appen. Du får en fråga om hur du ska ringa, och du ska “Ringa via VoIP“. Gör du så, så ringer du nästa samtal till "svenska nätet" via IP och betalar således inte för Roaming i landet där du är (men ring inte med mindre än att du sitter på bra krog med bra WiFi)

Våra mobila företagsabonnemang har företagsanpassade tjänster som kommer väl tilhands, privat under sommaruppehållet.

Mobilsamtal och internetsurfet, finns ju i mobilen, men vi har appar och tjänster som gör att du får in abonnemanget i alla de telefoner, plattor och datorer du har, samtidigt.

Du kan ringa ut från en annan mobil men få omvärlden att tro att det är du om du laddar upp Telekompaniet-appen och loggar insedan ringer samtalen från appen. Du får en fråga om hur, och du ska "Ringa via VoIP". Mobilägaren samtalspott utnyttjas då inte, din samtalshistorik och kontakter finns i appen, och telefonägarens kontakter och telefonnummer finns i mobilen. - En genial lösning då ditt batteri tar slut under bilsemestern och du lånar fruns telefon för att ringa ett affärssamtal.

Ringa från din Ipad eller android surfplatta. - gå till Googleplay - appstore hämta appen och logga in *, öppna appen och samtalshistoriken från sista veckan på jobbet syns i plattan, sätt in ett headset om du inte vill tala i "högtalaren" och du ringer från en terminal utan SIMkort.

Ring från din dator PC eller Mac. - Logga in i ditt home.telekompaniet.se - gränssnitt * och klicka på "Applikationer" i vänsterspalten och se om du har Ikonen för "Desktop" (Finns inte ikonerna där så kontakta kundtjänst.)

Med detta så kan Ni ringa ut från alla terminaler Ni har. Ni kommer kunna svara på samtal i Windows, PC, Mac och mobil. Android och IOS, kräver lite mer avancerade licenser och inställningar, men hör av er till oss via chatten nere till höger, alternativt ring på 0858777000, eller maila hit.

Det är samma lösenord ni alltid använder till mobilappen, har Ni mot förmodan inte det, så gå till https://home.telekompaniet.se och ange ert telefonnummer utan mellanslag och klicka på glömt lösenord, så skickar vi nytt. Eller kontakta oss så mailar vi över det. Vill Ni fråga mer, hör av er till kundtjänst.